Co jsou organické esenciální oleje

Čo sú organické esenciálne oleje

Hodně z vás se nás ptá, co jsou to organické esenciální oleje . Rostliny a rostlinné produkty pěstované za účelem výroby organického esenciálního oleje se pěstují v půdě bez pesticidů, fungicidů, herbicidů, syntetických hnojiv a geneticky modifikovaných organismů (GMO).

Všechny tyto esenciální oleje procházejí kontrolou nezávislými certifikačními společnostmi. Tyto kontroly jsou podloženy chemickými analýzami odrážejícími všechny složky obsažené v testovaném esenciálním oleji.

I když některé studie poukazují na to, že při procesu destilace se složky pesticidů oddělí od esenciálního oleje a jejich obsah je nízký, jednoznačně se doporučuje používat organické esenciální oleje u dětí, starších lidí a také v případě vnitřního užívání .

U organického esenciálního oleje budete mít jistotu, že své tělo zbytečně nezatěžujete toxickými složkami, což platí i při potírání na tělo a inhalování. Některé esenciální oleje se získávají procesem cold-press (lisováním za studena), při kterém se všechny pesticidy vylisují z kůry pomeranče, citronu či mandarinky, spolu s esenciálním olejem. V tomto případě je více než rozumné sáhnout po organické možnosti. Organické pěstování rostlin je také šetrnější k životnímu prostředí.

Z těchto důvodů najdete v nabídce PURA pouze oleje ve 100% organické kvalitě bez jakýchkoli kompromisů .

Zpět na blog