Kadidlo esenciální olej | poklad bohů

Kadidlo esenciálny olej | poklad bohov

Známe 4 nejznámější druhy kadidla ( Boswellia sacra synonymum Boswellia carterii , Boswellia serrata , Boswellia papyrifera, Boswellia frereana), které se navzájem od sebe chemicky liší, ale účinky mají skoro identické. V naší nabídce naleznete druh Boswellia carterii , který je získáván z pryskyřice divoce rostoucích stromů kadidlovníku a pochází od producenta ze Somálska s biocertifikátem. Kadidlo posiluje imunitu a je známo svými analgetickými a protizánětlivými účinky.

O rostlině Boswellia carterii

Kadidlovník pravý (ang. Frankincense) je středně velký strom se světlou korunou rostoucí do výšky 15 metrů. Má dřevitou , zemitou a kořeněnou vůni s jemně ovocným podtónem . V literatuře se často uvádí latinský název Boswellia carterii jako synonymum pro Boswellia sacra. Studie, kde se porovnávalo chemické složení těchto dvou druhů kadidel prokázala, že se zásadně neliší . Rozdílem byl pouze vyšší obsah α-pinenů u druhu sacra, a tak výzkumníci došli k závěru, že se jedná o dva odlišné druhy kadidla. Slovenský překlad latinského druhu Boswellia carterii však není uveden – a tak se používá Kadidlovník pravý.

Historie kadidla

O kadidle se můžeme dočíst už v Bibli, i proto je nazýván „biblický strom”. V Egyptě (kolem 15. století před naším letopočtem) se kadidlo používalo při magických a náboženských rituálech .

Kadidlo esenciální olej – jak vzniká

Proces, kdy se z pryskyřice kadidla stává esenciální olej se nazývá parní destilace. Tato metoda je velmi šetrná a díky ní si esenciální olej zachovává své účinky.

Jak kombinovat esenciální olej Kadidlo

Kadidlo je vhodné používat s několika druhy esenciálních olejů: bergamot , cedrové dřevo ,citron , myrha a pomeranč .

Účinky kadidla

Esenciální olej kadidlo je mocným léčitelem ve všech směrech. Kromě jeho uzdravujících schopností navozuje v našem těle povznášející pocit euforie, lehkost bytí, zlepšuje naši náladu, snižuje úzkost a stres , podporuje zdravý spánek , díky čemuž uklidní celý nervový systém.

Kadidlový esenciální olej je vhodný při

Bezpečné používání

Z našeho organického esenciálního oleje můžete vytěžit a získat maximum při zevním používání (vhodný pro masáž), inhalaci – difuzování, vnitřním použití (po konzultaci s certifikovaným aromaterapeutem).

Před prvním použitím proveďte zkoušku snášenlivosti esenciálního oleje na vašem předloktí . Pokud jste budoucí maminka nebo užíváte nějaké léky pravidelně, používání esenciálního oleje (kadidlo) vždy konzultujte s lékařem! NIKDY NEPOUŽÍVEJTE NEZŘEDĚNÝ!

Voňavé tipy s kadidlem

TIP Nr. 1 | Posíli dýchací soustavu a plíce!

Nakapejte 2 kapky esenciálního oleje kadidlo do misky s teplou vodou a inhalujte s ručníkem přehozeným přes hlavu alespoň 10-15 minut.

TIP Nr. 2 | Voňavá meditace

Přidejte 4-6 kapek organického esenciálního oleje kadidlo do difuzéru (pokud ještě nemáte difuzér, vyberte si z naší nabídky, kterou naleznete zde ). Díky meditaci uklidníte své tělo, tok myšlenek a vaše tělo, mysl a duši naplníte energií, kterou si zasloužíte.

TIP Nr. 3 | Kadidlo omlazuje

Přidejte kadidlový esenciální olej i do přípravků pro suchou (vhodné i pro stárnoucí) pleť.

TIP Nr. 4 | Pryč s bolestí hlavy!

Kadidlo uvolňuje bolest hlavy a také napětí v trapézách – krčních svalech. Na postižené bolavé místo aplikujte pár kapek kadidla a vmasírujte. Pro masáž a bezpečné venkovní použití si zvolte nosný olej (olivový, mandlový, kokosový nebo jiný rostlinný olej).

Věříme, že i vy sami se přesvědčíte o léčivé a voňavé síle kadidla a zamilujete si ho stejně jako my!:)

Zdroje

Eric Zielinski, DC : Léčivá síla esenciálních olejů

Valerie Ann. The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy

The Encyclopedia Of Essential Oils – Julia Lawless

The Complete Aromatherapy & Essential Oils Handbook for Everyday Wellness – Nerys Purchon a Lora Cantele

Nutriční modulátory bolesti v Agenci Population, Ronald Ross Watson a Sherma Zibadi

Zpět na blog